Altijd deskundig advies

N

Ervaren installateurs bij u in de regio

7 dagen per week beschikbaar bij storingen

Duurzame energie

Duurzame energie

Slim ontworpen zonneboiler biedt veel installatiegemak.

De eerste projecten zijn al gerealiseerd en vooral het installatiegemak wordt door vakmensen geroemd. Maar ook de prestaties van de nieuwe zonneboiler mogen er zijn. Het door TNO gekeurde zonneboilersysteem heeft een energieopbrengst van zo’n 3,8 Gigajoule per jaar. Daarmee verzorgt deze zonneboiler een zeer groot aandeel van de warm tapwaterbehoefte van een gemiddelde gezinswoning met vier personen.

  • 160 liter warmwaterboiler geïntegreerd met de collector
  • Geen elektriciteitsgebruik voor pompen of regelingen
  • Opbrengst 3,8 gigajoule per jaar
  • Overheidssubsidie van € 760,00 per systeem
  • Duurzaam
  • Betrouwbaar
  • Goedkope, snelle, eenvoudige installatie
  • Zeer rendabele investering

De zonneboiler Heatpipe 160 Easy, een Oostenrijks product dat daar al langer een succes is, heeft meerdere, opvallende eigenschappen. Meest in het oog springt het integrale ontwerp van paneel en boilervat. Deze constructie zorgt voor veel installatiegemak, maar ook voor een minimalisering van de faalkansen. De installatie- en aansluithandelingen zijn tot een minimum gereduceerd. De boiler is bovendien op elke locatie te plaatsen: plat dak, schuin dak of op de begane grond in bijvoorbeeld een tuin bij het zwembad.

Eenvoudige installatie

De metalen steunen om de boiler op een plat dak of op de grond te bevestigen, worden standaard meegeleverd. Het verzwaren van de constructie met ballast is niet nodig, omdat het boilervat met 160 liter inhoud voldoende gewicht aan de constructie geeft. De afmeting van het zonnepaneel bedraagt 2000 x 1170 x 83 mm. Het zonneboilersysteem kan op elk type combi-ketel worden aangesloten, mits de ketel geschikt is voor naverwarming van een zonneboiler. Omdat de zonneboiler ook met een elektrisch verwarmingselement van 2 kW kan worden uitgerust, functioneert hij ook op plaatsen zonder gasketel, bijvoorbeeld op een camping, een manege of naast een particulier zwembad.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen. Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.